UNA TAULA RODONA DEBAT LES CAUSES I CONSEQÜÈNCIES DEL GENOCIDI DE SREBRENICA 20 ANYS DESPRÉS

 

L’11 de juliol del 1995 més de vuit mil persones van ser assassinades per les tropes del general Ratko Mladic a la regió de Srebrenica, actual Bòsnia i Hercegovina. Aquests fets ocorreguts ara fa 20 anys configuren el primer cas legalment establert de genocidi al continent europeu i l’assassinat massiu més gran d’Europa des de la Segona Guerra Mundial. La llista de persones desaparegudes inclou 8.373 noms, majoritàriament d'infants i homes. 

Dues dècades més tard, encara queda molt a dir sobre el paper de la comunitat internacional durant el conflicte i sobre la situació de les dones abans, durant i després de la guerra a la regió, on hi continua havent tensions latents com les disputes ètniques de Kosovo o Macedònia. 

Per aquest motiu, en el marc dels actes de commemoració dels 20 anys del genocidi d'Srebrenica, l'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat UB ha organitzat, el 9 de juliol a les 18:30h a l'Aula Capella de l'edifici històric, una taula rodona sobre les causes i conseqüències d'aquella massacre i de la Guerra dels Balcans. 

 

Hi participen: 

- Manel Vila, expert en cooperació internacional reconegut per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia. És fundador de la Fundació Districte 11 - City to City. 

- Nicolás Valle, periodista internacional a TV3 Televisió de Catalunya, autor de "Secrets de Guerra" (Ara Llibres, 2012) i "Ubuntu" (Proa, 2008). 

- Eulàlia Pascual, jurista especialitzada en drets humans i violència de gènere, membre de la junta de l'Institut Català Internacional per la Pau i membre del CAPI (Colegio de Abogados Penal Internacional). 

- David Bondia, professor del Departament de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona. És director del Institut de Drets Humans de Catalunya i membre del patronat de la Fundació Solidaritat UB. 

- Dijana Delic, ciutadana de Bòsnia i Hercegovina resident a Sant Celoni. Va arribar a Catalunya ara fa 21 anys fugint de la guerra. 

Modera: 

- Dra. Carme Panchón, Vicerectora d'Administració i Organització de la Universitat de Barcelona, professora de la Facultat de Pedagogia.

 

Coalition for the International Criminal Court

MASTER

 

L'ICB souhaite vous informer de l'Annonce Officielle du Master en Justice Pénale International crée en collaboration avec l'Université Rovira i Virgili

4Èmes Rencontres Internationales Des Bureaux De La Défense

25 & 26 novembre 2016 Londres

RAPPORT DE SYNTHÈSE

 

Bureau de la Défense du Tribunal Spécial pour le Liban

Madame, Monsieur, 

Le Bureau de la Défense du Tribunal Spécial pour le Liban vous remercie de votre participation aux Quatrièmes Rencontres Internationales des Bureaux de la Défense, qui se sont tenues à Londres les 25 et 26 novembre 2016. 

Veuillez trouver ci-joint le Rapport de synthèse des Quatrièmes Rencontres en français, anglais et arabe.

Vous trouverez également ci-joint le questionnaire sur les enquêtes de la Défense, que nous vous remercions de remplir dans la langue de votre choix et de nous renvoyer, si vous ne l'avez pas déjà fait. Comme Johann vous l'a indiqué lors des Rencontres, vos réponses seront très utiles en ce qu'elles permettront d'illustrer le Guide des enquêtes d’exemples concrets tirés de votre expérience.

En vous remerciant encore pour votre participation et au plaisir de vous revoir à Nuremberg pour les Cinquièmes Rencontres en 2017.

Bien cordialement