UNA TAULA RODONA DEBAT LES CAUSES I CONSEQÜÈNCIES DEL GENOCIDI DE SREBRENICA 20 ANYS DESPRÉS

 

L’11 de juliol del 1995 més de vuit mil persones van ser assassinades per les tropes del general Ratko Mladic a la regió de Srebrenica, actual Bòsnia i Hercegovina. Aquests fets ocorreguts ara fa 20 anys configuren el primer cas legalment establert de genocidi al continent europeu i l’assassinat massiu més gran d’Europa des de la Segona Guerra Mundial. La llista de persones desaparegudes inclou 8.373 noms, majoritàriament d'infants i homes. 

Dues dècades més tard, encara queda molt a dir sobre el paper de la comunitat internacional durant el conflicte i sobre la situació de les dones abans, durant i després de la guerra a la regió, on hi continua havent tensions latents com les disputes ètniques de Kosovo o Macedònia. 

Per aquest motiu, en el marc dels actes de commemoració dels 20 anys del genocidi d'Srebrenica, l'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat UB ha organitzat, el 9 de juliol a les 18:30h a l'Aula Capella de l'edifici històric, una taula rodona sobre les causes i conseqüències d'aquella massacre i de la Guerra dels Balcans. 

 

Hi participen: 

- Manel Vila, expert en cooperació internacional reconegut per la seva estreta vinculació amb la ciutat de Sarajevo durant la guerra de Bòsnia. És fundador de la Fundació Districte 11 - City to City. 

- Nicolás Valle, periodista internacional a TV3 Televisió de Catalunya, autor de "Secrets de Guerra" (Ara Llibres, 2012) i "Ubuntu" (Proa, 2008). 

- Eulàlia Pascual, jurista especialitzada en drets humans i violència de gènere, membre de la junta de l'Institut Català Internacional per la Pau i membre del CAPI (Colegio de Abogados Penal Internacional). 

- David Bondia, professor del Departament de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona. És director del Institut de Drets Humans de Catalunya i membre del patronat de la Fundació Solidaritat UB. 

- Dijana Delic, ciutadana de Bòsnia i Hercegovina resident a Sant Celoni. Va arribar a Catalunya ara fa 21 anys fugint de la guerra. 

Modera: 

- Dra. Carme Panchón, Vicerectora d'Administració i Organització de la Universitat de Barcelona, professora de la Facultat de Pedagogia.

 

Coalition for the International Criminal Court

 

El CAPI desea informarles del anuncio oficial del Master en Justicia Penal Internacional creado en colaboración con la Universidad Rovira i Virgili

4ª Reunión Internacional de la Oficina de la Defensa

25 y 26 Noviembre 2016 Londres, Inglaterra

INFORME RESUMEN

 

Defence Office of the Special Tribunal for Lebanon

Dear Madam, Sir,

The Defence Office of the Special Tribunal for Lebanon thank you again for your participation in the Fourth International Meetings of Defence Offices which were held in London, on 25th and 26th of November 2016.

Please find attached the Summary report of the Meetings in French, English and Arabic. 

You will also find attached the questionnaire on Defence Investigations, which we thank you for completing in the language of your choice, and sending back to us, if you have not already done so. As Johann said during the Meetings,your answers will be very useful in that they will illustrate the Guide to Investigations with concrete examples from you experience.

Thank you again for your participation and we hope to see you again in Nuremberg for the Fifth Meetings in 2017.

Kind regards,